Vannteknikk (VA)

Kjemi og prosess

Det blir stilt stadig strengere krav til drikkevannsforsyning og avløpsbehandling gjennom ulike forskrifter og direktiv. Vannverk har også opplevd problemer med drikkevannskvalitet.

Denne utdanningen  tar utgangspunkt i prosessteknikk, som har fokus på pumper, rør, ventiler, måleteknikk, prosessteknisk utstyr, energi, styring og regulering og ser videre på drift, teknologi og vedlikehold for anlegg med behandling av drikkevann og avløp.

Fagskoleingeniører i prosessteknikk med fordypning innen vann og avløp, vil være attraktive til mange stillinger i kommunal sektor.

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev innen relevante fagområder, f.eks Produksjonsteknikk, Kjemisk prosessindustri, Laborant, Mekaniker (flere), Rørlegger, Industrirørlegger og Industriell matproduksjon  o.l.

vannteknikk (va):