Elektronikk

Elektro

Arbeidet med elektronikkprodukter krever nøyaktighet og systematikk. For å arbeide innen elektronikkfeltet kreves en logisk tenkemåte kombinert med teoretiske kunnskaper og praktiske ferdigheter.

Etter endt teknisk fagskoleutdanning med fordypning innen elektronikk kan du lede arbeidet med produksjon, installasjon, innkjøp, vedlikehold og reparasjoner av elektronisk utstyr.

Fagskoleingeniøren må ha kunnskaper om elektroniske komponenter, oppbygging og virkemåte. Han må kunne foreta vurderinger og valg etter normer og forskrifter, og ha en reflektert og oppdatert innsikt i bedriftsøkonomiske prinsipper.

Jobbmarkedet er både innen bedrifter som produserer, installerer og selger elektronikkprodukter. I tillegg har en del større offentlige og private bedrifter behov for kvalifisert personell til å drifte og vedlikeholde elektroniske utrustninger.

Hvis du har relevant fagbrev og praksis innen telekommunikasjon, og du i studiet gjennomfører EKOM-modulen kan du søke Nkom (Norsk kommunikasjons myndighet) om autorisasjon som EKOM-installatør

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev innen relevante fagområder, f.eks dataelektronikerfaget, produsjonselektronikerfaget kommunikasjonsmontørfaget o.l.

elektronikk: