Klima, energi og miljø

Bygg og anlegg

For å bidra til å redusere klimautfordringene, ser man en utvikling med stadig skjerpede krav til energieffektive tekniske installasjoner i bygg. Dette stiller krav til at ledende personell har den kompetansen som skal til for å oppfylle de energi –, miljø – og klimakrav som til enhver tid kreves. Fordypningen omfatter emner som samordnet byggeprosess, byggesaken, energi og miljø i bygg, elektro og automatisering, VVS – prosjektering og systemforståelse. Utdanningen kvalifiserer til å jobbe med faglig og administrativ ledelse i bedrifter innenfor salg, markedsføring, fagopplæring, prosjektering og energirådgiving.

Skolene må gi utdypende tekst

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev innen relevante fagområder, f.eks byggfag eller elektrofag

klima, energi og miljø: